ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Recenzija: Alverde - ulje za tijelo - crni sljez, 100 ml

Iako je ovo Alverde ulje za tijelo  svrstano kao dio preparata koji je namijenjen za trudnice i mame, iako nisam još niti jedno od navedenog, ipak sam ga kupila prvenstveno zbog toga što pripada pod prirodnu kozmetiku, a drugi razlog je užasno suha koža koju želim što više nahraniti. Vođena idejom: "ako je dobro za trudnice i mame, valjda će biti dobro i za mene", mogu slobodno priznati da nisam pogriješila jer je ulje prikladno i za osjetljivu kožu, a to bi bio točan opis moga trenutnog stanja. 

Prilikom nanošenja na tijelo poželjno je da koža bude još malo vlažna nakon kupanja ili tuširanja. Dovoljna je mala količina za nanošenje na kožu iako na ambalaži piše da je preporučljivo nanositi dva puta dnevno (preporuka trudnicama). S obzirom da ovo ulje koristim više od mjesec dana, mogu reći da ga nanosim svaku drugu večer nakon tuširanja jer mi svakodnevno nanošenje više niti nije potrebno. Koža je nahranjena i vlažna te ulje ne ostavlja masni trag na koži, u stvari, taman dok ulje umasirate na ruke, noge, trbuh, grudi i dio leđa (koliko ruke dopuštaju) sve se upije u kožu. Prednost je i nježan miris ulja koje se duže vrijeme osjeti na koži. S obzirom da nisam ljubiteljica jakih mirisa losiona, krema i ostalih "mazalica" za tijelo, ovaj proizvod je baš po mome ukusu. Kao prednost definitivno ističem i staklenu bočicu za pumpicom koja se može okrenuti na način da se bočica zatvori i tako sprečava istjecanje ulja ako se bočica preokrene, a i služi kao praktični dozator za nanošenje količine ulja koja Vam je potrebna jer ulje je toliko dobro da je šteta ne iskoristiti svaku kapljicu. Naravno, s obzirom na materijale od kojih je bočica napravljena, vjerujem da ću ju reciklirati, valjda će mi sinuti na koji točno način do potrošnje ove bočice. 





Sastojci:

Glycerine soya oil, Helianthus annuus seed oil,  Olea europaea fruit oil, Oenothera biennis oil, Simmondsia chinensis seed oil, Malva sylvestris flower extract, Helianthus Annuus seed oil, Parfum, Tocopherol, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate. Sastojci su iz certificiranog organskog uzgoja i od prirodnih esencijalnih ulja.



Gdje kupiti i po kojoj cijeni?


Alverde naturkosmetik ulje za tijelo - crni sljez, 100 ml možete kupiti u DM prodavaonicama. Cijena ovog proizvoda je 16,90 kuna, ali požurite dok ga još ima na policama jer uskoro izlazi iz prodaje (na moju žalost). 

Martina

4 komentara:

  1. Super recenzija! Volim se mackati uljima nakon tuširanja, no uvijek mi je bio problem predugo upijanje, tako da sam se nakon nekog vremena prebacila na Bioderma Atoderm kremu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zato preporučam Alverde ulje, nije ovo jedino, kad ga potrošim već nova doza u drugačijoj varijanti čeka u ormariću probno testiranje i recenziju. Mislim da sam se "navukla" na liniju njihovih ulja. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ugrabila sam si primjerak jer također volim ulja i zasad sam ga samo isprobala na rukama. Miris je prekrasan, šteta što ga povlače, već vidim da će ga moje tijelo voljeti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da je moja preporuka uvažena i da ti se sviđa :).

      Izbriši