srijeda, 22. srpnja 2015.

Recenzija: Biobaza; linija Harmony Hydradiance. Lift-it! Anti-Oxidant Fluid, 100 ml.

Moram priznati da se često izgubim prilikom ponude različitih vrsta mazalica za lice. Glavna pitanja su: zašto to uopće koristiti, što će mi promijeniti na koži i naravno, treba li mi to uopće, plus, a koja je cijena i koliko će trajati, i ono najbitnije, hoću li upće vidjeti ikakve rezultate?!!!

Takav "šok i vjevericu" (vizualno to je izgledalo otprilike  ovako: https://www.youtube.com/watch?v=rq4zY1OJOsM)  te odugovlačenje sa testiranjem i naravno, inicijalnu skepsu, unio je u moj život Biobazin fluid za lice (poklon Biobaze na BBDay 2015.) koji je u mene piljio sa police nekoliko mjeseci. Prva reakcija išla je nekako ovako: a za što bi to pobogu trebalo služiti kad koristim kremu za lice dva puta dnevno, a kad je u fazi "dehidrirana ko Sahara" i češće?  Ali... poklon koji želim potrošiti, plus "prokletinja" od znatiželje učinili su svoje. Naravno, uz popraćenu ideju da ako mi napravi cirkus na koži.... ide jedan ozbiljan ljuiti e-mail na adresu proizvođača, jer iako volim Biobazine proizvode više od ičega, čisto da znaju da su me unakazili i izdali jer sam vjerni kupac/potrošač/svima za poklon kupujem Biobazu i stalno ih hvalim na sva zvona da se moji prijatelji i prijateljice il obitelj ozbiljno začude ako kupim ikakav proizvod od drugog proizvođača. Ok, Biobaza i Alverde, da ne zaboravim Alverde iz Dm-a čije proizvode koristim gotovo u istom omjeru kao i Biobazine.

Faza prva:

 Istražiti bespuća interneta u što boljem objašnjenju pojma fluid koji se koristi na licu i njegovog značenja. Pa kako bi Mamić rekao: "Ajmoooooo....."!!!!!

Nekako najbolje, najjednostavnije i najdetaljnije objašnjenje pročitala sam na  Gloria : 
  "– Slični su serumima i emulzijama, i pogodniji su za dnevnu njegu, osobito ljeti. Za razliku od seruma, prepunog hranjivih aktivnih tvari, fluid je lagane teksture. Vrlo se brzo upija, puno brže od kreme ili seruma, ne ostavlja masni trag i, što je najvažnije, ne zatvara pore. Naime, zbog topline i znojenja, pore su otvorenije nego inače i stoga podložnije inficiranju, stvaranju prištića ili akni. Lagani fluid koži će osigurati dovoljno vlage, štiteći je od štetnih utjecaja sunca, vjetra, soli i klora, a pore će ostati otvorene i koža slobodno disati. Ako je potrebno, na fluid se može staviti i krema, odnosno, ako je koža jako suha, na večer se na detaljno očišćeno lice prvo može nanijeti fluid, a potom krema. (...) Fluidi imaju višestruko djelovanje i koži pomažu na različite načine. Osim što dubinski i intenzivno vlaže, odgađaju i nastanak prvih bora, potiču mikrocirkulaciju, reguliraju izlučivanje sebuma, obnavljaju teksturu zrele kože i dobri su saveznici u prevenciji prvih znakova starenja."
FLUID-anti-oxidant
Faza druga: 

U nadi da Biobaza neće zakazati jer mi je trebalo cca 2 mjeseca da ju dovedem u red nakon "zimskih urnebesa" i nakon detaljnog pregleda sastojaka i primjene te gore navedenog info o tome što fluid uopće jest, krenuo je obračun pred ogledalom. Otvaranje kutije koja se može reciklirati (big lajk), i otvaranje staklene bočice sa plastičnim čepom i pumpicom koja olakšava nanošenje. Vizualno čista petica. A staklenu bočicu  ću sigurno iskoristiti za neki od DIY projekata.  Prvi dojam bio je pozitivan. Fluid je bijele boje, lagane teksture( a la rijetka krema), ugodnog mirisa. Proba, dan prvi, prošao je sa svrbuckanjem po čelu i obrazima, ali nakon što se upio odmah sam stavila Biobazinu kremu pa je osjećaj momentalno nestao. Pripisala sam osjećaj "unutarnjem čišćenju od toksina, nekih tko-zna-od-kada-zaostalih unutarnjih zlih stvari koje su se odlučile izbaciti na površinu i lagano svrbuckati".


Faza treća:

Namjena ovog fluida je da učvršćuje kožu, ujednačava ten. "Kompleks ekstrakta sjemenki peršina uz ulje boražine i vitamin E smanjuje pigmentaciju i štiti kožu od prijevremenog starenja. Hranjivo ulje badema i karite maslac osiguravaju dodatnu, prirodnu vlagu te čine kožu mekom i elastičnom. Idealan za osjetljivu, dehidriranu kožu." ( izvor: Biobaza: službena stranica, opis proizvoda ). Bez parabena, umjetnih bojila i mirisa. Ni onih 98 % prirodno istaknuto na ambalaži nije me utješilo. Dojam nakon 5 dana: nakon jutarnjeg rituala umivanja i nanošenja seruma: o prokletinjo Saharska, opet te vidim na svojoj koži uz poneki brijegić (čitajte prištić).... nakon nanošenja kreme za lice: ok, sad je sve ok.... ne svrbi, ne peče,... umirujuće... ok,... nakon jutarnje kave dan može započeti. 

Faza četvrta:

Nakon dva tjedna nisam potrošila ni trećinu ovog pakiranja koje ima 100 ml. Yeeej, ekonomično, isplativo, pogotovo imajući na umu cijenu koja je kreće oko 80 kuna. Ok, koristila sam ga samo u jutro. Ali.... došlo je do prijelazne točke... do cca desetog dana serum je radio totalni cirkus na koži. Dakle... da to nekako opišem... sitni prištići, crvene flekice, perutanje na koži i jaka dehidracija, suhoća i neki nedefinirani osjećaj prije nanošenja Biobazinih  ili Alverde krema koje koristim za njegu lica koje su pretpostavljam "sanirale štetu". Nakon toga došlo je do poboljšanja.

Faza peta:

Nakon dva-tri tjedna dojam je bio sljedeći: kako su temperature počele rasti u skladu sa cca 35 u hladu, tako se cirkus na koži smanjivao. Nakon cca 5 tjedana crvenila više nema, perutanje se smanjilo, prištići povukli... Dojam o cijelom proizvodu je poprilično podijeljen. Iz prve katastrofe do solidnog stanja, čak su mi i pjegice na licu manje vidljive nego inače (čitajte, još se nisu počele spajati) u ovo doba ljeta kad sunca i vrućine ima i za prodat. S time da naravno, jedem laganu hranu, a meso tek možda jednom tjedno i pijem litre i litre tekućine koja piči van na svaku poru kad vručina "pričepi". Serum i krema oko 10 lagano izađu iz kože jer se čelo orosi od vručine ili sparine.... tako da... ili se stanje smirilo, ili mi koža sama od sebe izbacuje sve što joj smeta vezano uz fluid i dnevne toksine zbog vremena i količine vode koju konzumiram. Opet, kad bi trebala dati neki zaključak o proizvodu, imajući na umu dob, tip kože i popratno, ostaje, kao i na početku ovog posta, šok i vjeverica.

Na žalost, zaključka nemam. S obzirom da još uvijek nisam potrošila fluid, možda ću nešto konkretnije moći reći nakon što ispraznim bočicu. 

U prijašnjoj recenziji spomenula sam poseban ritual vezan uz nanošenje fluida i kreme za lice. O tome ipak sljedeći put, jer me malo ovo testiranje izbacilo iz takta, a i poduži je post pa da cijenjenom čitateljstvu ne kradem previše vremena. 


Martina

Nema komentara:

Objavi komentar