petak, 26. veljače 2016.

Maska za lice od kurkume

Prije nekoliko dana naišla sam na zgodan video koji je vezan uz masku za lice čije sastojke vjerojatno imate u vlastitoj kuhinji. Kako sam velika obožavateljica upravo takve vrste maski za lice, nije mi trebalo puno da u prvom slobodnom trenutku napravim sličnu, doduše prilagođenu sastojcima koje sam imala u tome trenutku u frižideru i kuhinjskom ormariću. 


Sastojci:

  • jedna velika žlica brašna
  • pola velike žlice kurkume
  • čajna žličica otopljenog kokosovog ulja (tekuće stanje), iako kokosovo ulje možete zamijeniti maslinovim, arganovim uljem, ili pak uljem marelice, badema ili smilja.
  • 2-3 žlice mlijeka

Priprema: Prvo dodajete suhe sastojke, nakon toga ulje i na kraju mlijeko. Pasta koju ćete dobiti ne smije biti prerijetka, a niti pregusta već slična onoj kakvu ima krema za kolače. Dakle, treba biti dovoljno kompaktna da ju možete staviti na lice te da se ne "cijedi" po licu. Dobivena pasta je izrazito žute boje zbog kurkume koja je ključni sastojak.


Prije nego što  pastu počnete nanositi na lice bilo bi dobro da stavite jednokratnu rukavicu jer postoji mogućnost da ćete direktnim kontaktom uspjeti obojati svoje prste i nokte u žutu boju. Masku nanesite u debljem sloju i ostavite na licu 20-30 minuta. Primjetiti ćete da se nakon upijanja maske, sloj koji je ostao na koži pretvorio u neku "gumastu" masu, bez brige, lako se ispire vodom. Dakle, dobro isprati lice u vodi, a nakon toga lice je poželjno oprati blagim tekućim sapunom za čišćenje lica ili već načinom na koji inače čistite lice od nečistoća. Neke djevojke koriste micelarnu, druge pak blage sapune namijenjene čišćenju lica. Razlog je taj što će na površinskom sloju ostati tragovi kurkume, a time i mjestimično žućkasta koža.

Nakon toga, na lice možete staviti dnevnu kremu za lice.

Rezultat: koža će postati svijetlija, bore manje vidljive, a lice će dobiti zdravi sjaj, a koža će biti u potpunosti nahranjena. Podočnjaci će se manje vidjeti. Ono što ćete primjetiti je i da će lice na dodir biti jako toplo što je rezultat poboljšane cirkulacije lica. Navodno pomaže pri "skidanju" dlačica sa lica pa masku nemojte staviti na obrve (za svaki slučaj).  ;)

Mene je ova maska oduševila već nakon prvog nanošenja, a nadam se da će i vas. Količina je prilagođena za dva do tri korištenja. Planiram ju koristiti najmanje jednom tjedno. U nastavku prilažem originalni video, dok je recept moja modifikacija- pa i vi možete recept prilagoditi sebi dodajući, na primjer, malu žličicu soka od limuna, ili poneku kap eteričnog ulja.

Link:  https://www.youtube.com/watch?v=DQRxozs-TO8


Naišla sam na još jednu varijantu maske od kurkume, pa će se možda nekome više svidjeti sljedeći sastojci:
  • mala žličica kurkume
  • mala žličica meda
  • mala žličica soka od limuna
Pomiješati sastojke, a princip nanošenja je takav da se stavlja u tanjem sloju pa može dodavati na lice kako se maska upija. Postupak stavljanja (rukavice) kao i skidanja je isti kao u receptu iznad. Kod mene, ova varijanta je na redu sljedeći tjedan. 

Pozdrav do sljedećeg čitanja,
Martina

Nema komentara:

Objavi komentar