četvrtak, 22. siječnja 2015.

Recenzija: BIOBAZA natural, krema za lice i tijelo


Nakon godina koje su prolazile svakodnevnim korištenjem kojekakvih losiona i mlijeka za tijelo nakon tuširanja, rijetko kada mi je palo na pamet uzeti si vremena i proučiti sastojke koji su upotrebljeni prilikom izrade raznih "mazalica" koje sam odabirala više prema mirisu, ambalaži i cijeni, nego prema kvaliteti. Prije svega, želim naglasiti da iskustvo često nije bilo najbajnije. Koža je uistinu bila izuzetno mirisna, ali i masna i trebala je cijela vječnost da se proizvod upije u kožu, a rezultati često nisu bili baš onakvi kakve sam si priželjkivala. Imam specifičan tip kože kojoj preseljenje u Zagreb i korištenje gradske vode za tuširanje uopće nije odgovaralo. Koža je postala suha, svaki put nakon tuširanja pojavile su su se crvene flekice i točkice koje ni promjena temperature vode pri tuširanju nije smanjivala, a ni ublažavala. Tu se prvenstveno pojavila potreba za korištenjem raznih proizvoda za njegu tijela. Nakon čitanja članka koji navodi kako sve ono što stavimo na kožu, za pet do deset minuta završi u našem krvotoku, u mojoj glavi upaljen je alarm i aktivacija po pitanju provjere sastojaka. Ono što sam otkrila, nije bilo ni blizu onoga što sam priželjkivala, posebno zbog činjenice da sam zapravo takve preparate dnevno aplicirala na i u organizam. Osviještena i željna promjene okrenula sam se prirodnoj kozmetici.

 Biobaza natural je u moju kupaonicu došla preporukom i momentalnim testiranjem i to u minimalnoj količini na rukama.  Prva reakcija nije bila ni malo pohvalna, zapravo, mislila sam da svaka krema koja je odmah masna i jako mirišljava mora biti jako dobra za moju suhu kožu. Naravno, to je bilo "bedasto" uvjerenje. Nakon svega par minuta krema se upila u kožu i nije ostavla masni trag. I nakon nekoliko sati, koža je bila mekana i nahranjenja. Paf! Svakako, novost koja mi se jako sviđala. Drugo jutro bila sam u DM-u i otkrila Biobazu. Kupila sam kremu Natural, hidratantnu kremu za lice i tijelo za koju i nakon više od godinu dana korištenja imam samo riječi hvale. 





Prva stvar koja me oduševila je veliko pakiranje - 500 ml + 200 ml gratis (dostupna su i manja pakiranja). Druga stvar koja me oduševila je 99% natural origin. Treća je "fluffy" ("pufasta") tekstura koja se brzo upija, ne masti kožu, i nema mirisa. Hranjiva je, što ćete osjetiti već isti dan nakon prvog korištenja.





To je definitivno jedna od krema koje se ne želim odreći , čak mi je koža u toliko dobrom stanju da ju više ni ne mažem nakon svakog tuširanja nego dva-tri puta tjedno. I traje jako dugo, što se svakako financijski isplati imajući na umu da sam svaki mjesec kupovala novi losion/mlijeko za tijelo. No, svakako sam spremna isprobati i druge prirodne proizvode koji će me možda i više oduševiti od ove hidratantne kreme.

SASTOJCI: Aqua, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, C16-C18 Fatty Acids (Olea Europea Oil), Esters, Caprylyl Glycol). Ne sadrži parabene, sintetske mirise i bojila. 99% Natural Origin.

GDJE NABAVITI?

Biobazine proizvode možete kupiti u DM-u, Kozmu, Bipa, Kaufland, Billa, Drogerija.hr, Metro.

 Biobaza

dm - Biobaza natural 

drogerija.hr

Cijena ukupno 700 ml kreće se oko 50 kuna, ovisno o mjestu kupnje i akcijama na proizvode prirodne kozmetike ili proizvode Biobaze.

Dobra stvar je i ta da se posudica poprilično velika pa se može oprati i reciklirati, odnosno koristiti u neke druge svrhe.

Martina
 




2 komentara: