četvrtak, 29. siječnja 2015.

Recenzija: Bliss, detangling četka za kosu


Koliko vam je poznata sljedeća situacija? Nakon napornog dana shvatite da je stvarno došlo vrijeme da stanete pod tuš. Uzimate svoj omiljeni gel za tuširanje ili sapun i krećete sa psihičko-fizičkim čišćenjem i opuštanjem. Naravno, ne bi škodilo ni da operete kosu. Stavljate na kosu šampon, masirate vlasište, isperete,  možda nakon ispiranja šampona danas stavite i regenerator ili neku prirodnu masku, ma divota. Izađete iz tuša, ogrnete se ručnikom, stavite jedan i na kosu. Dan je pri kraju, mirisi raznih "mazalica" nakon tuširanja su nahranili vašu kožu. Ubacivanje u piđamu. Savršeno. Još samo sušenje kose i fino čiste i relaksirane možete sjesti pred tv i pogledati Dnevnik, uzeti knjigu u ruke koja više gleda vas, nego vi nju ili uzeti skripte u ruke da ponovite gradivo za ispit, pozabavite se još malo mužem/dečkom/djecom  (ako ga/ih imate) ili se jednostavno zavalite u krevet i surfate netom ili ćete napokon pogledati taj film ili seriju o kojoj svi pričaju....

Skinete ručnik sa kose i krenete sa češljanjem. Zapleteno ovdje, zapleteno ondje. Kao što frizer kaže, kosu nakon pranja treba češljati od vrhova prema tjemenu, u teoriji super, pogotovo sa njegovim četkama i češljevima, a kad ono realnost daje drugi scenarij.  Vučem, sporo češljam, brzo češljam, prstima rasplećem... psujem,... kosa puca, vlas isčupana iz vlasišta jedna, druga, peta,... boli,... pa opet mrmljanje u bradu, i ako ste meni slične i imate još k tome dugu kosu, ide još jedna psovka izmrmljana kroz zube. Malo zakolutate očima.  I gotovo! Možemo krenuti na sušenje.....

Da bi se takav scenarij izbjegao, upravo na preporuku moj dragog frizera Tomeka (frizerski salon Frizbi), kupila sam četku koja raspetljava kosu. Iako, njegova je profesionalna i košta skoro duplo više od moje, ova jeftinija verzija, istog principa, me oduševila.

Za početak, ručka je kratka pa imate osjećaj sličan onome kada prstima prolazite kroz kosu i bolje kontrolirate samu četku. To je dobra stvar jer ne istežete vlasi, ako i malo zapne prilikom češljanja, kao što zna biti slučaj kod standardnih četki sa standardnom ručkom.

 Ima kraće i duže raspoređene zupce pa klizi kroz kosu, čak i ako ne stavite nikakav regenerator raspetlja sve što se treba raspetljati bez bolova i trganja vlasi. Zupci su raspoređeni na način da anatomski odgovaraju glavi pa kad češljate od vlastišta prema vrhovima nema više situacije kada samo sa sredinom četke češljate vlasište. Vrijeme češljanja je skraćeno. Ma tko god da se sjetio prvi napraviti ovakvu četku, skidam kapu i neizmjerno zahvaljujem. Još da postoji verzija od prirodnih materijala, a ne plastike, kampirala bi pred dućanom kao amerikanci pred rasprodaje, samo da što prije bude moja.


P.S. Htjela sam ju poslikati na polici u DM-u u Avenue Mall-u, ali na mjestu gdje je prije nekoliko dana stajalo oko 10 četki, više nije bilo niti jedne.


Gdje kupiti i koja je cijena?

Dm: Bliss, detangling četka za kosu, cijena 53,90 kn.

Martina



2 komentara:

  1. Obožavam ovakve četke! Stvarno odlično odrađuju posao. Ja koristim Macadamia četku i Tangle Teezer koja je malo kompaktnija i poklopčićem, tako da mi je ona više kao putna četka. Sve u svemu, izrazito sam zadovoljna i jednom i drugom :).

    OdgovoriIzbriši