četvrtak, 26. veljače 2015.

Recenzija: Alverde sapun verbena, 100 grama

Kao i većina normalnih smrtnika, koristim sapun svaki dan, cijeli život. Korištenje sapuna je osnovni dio današnje dnevne higijene.  Koristimo ga za pranje ruku, lica ili pranje tijela prilikom tuširanja. Naravno, s vremenom počnete obraćati pozornost na ono što koristite, u kakvom je stanju koža nakon pranja i kakav je miris. Odlučila sam prije nekoliko mjeseci da želim prelazak na prirodne i eko/organske proizvode prilikom njege tijela. To naravno uključuje i sapun.


Alverde sapun od verbene je za mene novo otkriće. Prvo sam ga koristila samo za pranje ruku, no nakon par dana počela sam se njime i tuširati te prati lice. S obzirom da imam kronično suhu kožu oduševilo me njegovo djelovanje. Nakon korištenja ostaje toliko čista koža da"škripi" nakon ispiranja vodom, što sam opazila prilikom tuširanja. Tekstura sapuna je prilično čvrsta za prirodne sapune i u sebi sadrži komadiće citrusa kojima odmah napravite piling te odstranite mrtve stanice sa kože i potičete njeno obnavljanje. Miris koji ostaje na koži je blag citrusni. I ono najbitnije, u dva tjedna korištenja nisam primjetila isušivanje kože već obrnuto, popravljenu kvalitetu, osobito na rukama koje ionako jako često perem.S obzirom na pakiranje od 100 grama, i činjenicu da se obilno pjeni, vjerujem da će mi i dugo potrajati. U ponudi Alverde sapuna još možete pronaći sapun divlje ruže i lavande.






Sastojci:
Sodium Palmate, Aqua, Glycerin, Sodium Cocoate, Hydrogenated Coconut Acid, Parfem (kontrolirani-biološki), Verbena Officinalis, Citral, Limonene, Linalool, Geraniol, Phytic Acid, Sodium Chloride, CI 77289, CI 77492, CI 77891. Sastojci su iz kontroliranog organskog uzgoja, dobiveni iz prirodnih esencijalnih ulja. Sve je pakirano u kartonskoj kutiji koju možete reciklirati. 

Gdje kupiti ?

Alverde sapun možete kupiti u bilo kojoj DM prodavaonici.

Martina

4 komentara:

  1. Odlični su ti prirodni sapuni, ja imam Biobazin s aktivnim crnim ugljenom s kojim se umivam, Ulolin s cimetom, kavom i makom koji mi služi kao njegujući piling i sapun lokalnih proizvođača s raznim uljima koji njeguje i hrani kožu tako da definitivno nastavljam s upotrebom prirodnih sapuna a i Alverade će doći na red. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Idući potez mi je upravo kupnja Biobazinog sapuna s aktivnim crnim ugljenom za umivanje iako mi nije jasan razlog zašto ga nalazim na policama sa muškom kozmetikom.

      Izbriši
  2. super su mi ti alverde apuni, mislim da je bio i neki od jagode? Isprobala sam ih nekoliko, više se ni ne sjećam... Imam neku "bolest" pa ne mogu prati ruke tekućim sapunima, i uredno nakon pranja suđa/tuširanja/mazanja kremom operem ruke sapunom. Čvrstim. Maltene perem ruke nakon što ih namažem kremom za ruke. Ne mogu podnijeti raj neki osjećaj na dlanovima, LOL.
    Samo imaju jednu bolnu točku, vrlo se brzo "raskelje" od vode, jel, biva ljigav bez obzira koliko ga cijedila ili pazila. Inače, otkrila sam super sapun, Balea Sensitive, odlično se drži i ne isušuje... Čak sam se umivala s njime dok mi je faca bila spaljena (inače bježim od sapuna na licu, jel) i super je bio. Škripavo, a ne isušuje. I košta tipa 2,90 kn i bolji je od A-Derma sindeta koji košta 40+ kn LOL :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram probati i taj sapun, ali moram priznati da nisam primjetila da se "raskelje" od vode. :) Držim ga u posudici za sapun na rešetki pa mi se brzo osuši, ili sam jednostavno "potrefila" na "bržesušeći". :)

      Izbriši